– Finnsnes står selvsagt på blokka

Kai Fjellberg arbeider frem mot sitt første album som solartist. Fredag slipper han singelen «Lovesick».

SOLO: Kai Fjellberg på scenen under Finnsnesbluesen høsten 2020. Fredag slipper han sin andre singel som soloartist.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Fjellberg, med røtter fra Ibestad, har stødig grep rundt gitarhalsen i flere bandprosjekt i tillegg til The Blues Express. I fjor slapp han «When The Train Pulls Out», sin første singel som soloartist, bare dager før han inntok Finnsnes-bluesen. Denne fredagen er «Lovesick» ute, en klassisk blueslåt i beste deltaånd. Teksten er mer av den bokstavelige eller direkte sorten denne gangen – uten metaforer, mener han selv. På låten står Fjellberg for alle gitarer, Kåre Amundsen og Ronald Ottesen er på henholdsvis trommer og munnspill. Bassist Bjørn Ove Hagset har også stått for miksen.

Drivkraft

– Jeg har bestemt meg for å gi ut et helt album som soloartist, i tillegg til at vi gir ut ny plate med The Blues Express i inneværende år. Det har begynt å tikke inn spillejobber, både for min del og for The Blues Express, men det går fremdeles litt sakte fremover. Finnsnes står selvsagt på blokka, og jeg har allerede vært i kontakt med Hugos Pub angående spillejobber. Det blir spennende å komme tilbake, til nye Hugos Pub og se hvordan publikum griper an de første mulighetene etter gjenåpning etter hvert som vi er over på normalitetene igjen. Spesielt stas blir det jo å fremføre flere av egne låter. Det er jo egentlig hele drivkraften bak det å holde på med musikk, sier Fjellberg.