Ny gateforestilling med Kartellet

Lørdag den 5. juni har danseensemblet Kartellet premiere under Festspillene i Bergen på sin nye gateforestilling.

NY GATEFORESTILLING: Trioen Jo Einar Sterten Jansen, Eirik Fuglesteg Luksengard og Sigurd Johan Heide står for stylter og felespill, rim, akrobatikk og dans i Kartellets nye forestilling.   Foto: Privat

kultur

«An dran drin drekt» er en forestilling fylt av rytme, lek og dans: Trioen Jo Einar Sterten Jansen er på stylter og fele (Trøndelag og Målselv), Eirik Fuglesteg Luksengard (Hallingdal) og Sigurd Johan Heide (Tromsø/Grytøy) står for rim, akrobatikk og dans, opplyser presseskrivet fra Kartellet.

– «An dran drin drekt. Kontra både fem og seks. Bom bam dutri dam. Silkemaga, buldrikaka. Ditt om. Pøk utav.» Denne uforståelige reglen er kjent fra Grytøya og Vesterålen. Ordene er ikke så viktig – det er rytmen som inspirerer til bevegelse og dans. Gleden av å være i leken og se på lek er noe medlemmene i trioen Kartellet vil sette fokus på. Med sin egen vri på rare gamle danser og regler, idrettsleker, bevegelser og dansekunst håper vi å spre appetitt for bevegelse, opplyser arrangørene via presseskrivet.