Riddu Riddu-festival for 500:

– Annerledes

Riddu Riddu 2021 blir annerledes. Av smittevernhensyn avlyses familiecamp og festivalcamp, og publikumsantallet er begrenset til 500.

RIDDU RIDDU: Den 12. juli starter sommerens Riddu Riddu-festival. Her vil Emil Karlsen slippe albumet «Nagirvárrái» med konsert.  Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen

kultur

Arrangementene til Riddu Riddu fordeles i år utover hele festivaluken. Populære Mánáidfestivála og ungdomsprogrammet Riddu Nuorat foregår mandag 12. juli til onsdag 14. juli. Riddu Riddu Festivála arrangeres torsdag 14. juli - lørdag 17. juli, opplyser arrangørene i en pressemelding.

– Vi ønsker å finne en trygg måte å samles på og har derfor måttet gjøre enkelte tilpasninger. Riddu Riddu er et fyrtårn for samisk kultur og Sápmis viktigste festival. Vi føler derfor et stort ansvar for å fremme samisk kunst og skape samiske møteplasser. Vi vil heller arrangere en mindre festival enn å avlyse, sier festivalsjef Sandra Márjá West via presseskrivet.