Sommeren 2021:

Fremdeles ledig på sommerkurs

Det er fremdeles ledige plasser på kursene til sommerskolen i Senja kommune.

SOMMERSKOLE: I uke 25, 26 og 33 tilbyr Senja kommune gratis sommerskole. Kroppsøving og friluftsliv er noe av det et innholdsrikt kurstilbud omfatter.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Senja kommune tilbyr sommerskole i ukene 25, 26 og 33. Kurstilbudet er innen kultur, friluftsliv, realfag og praktisk erfaring, og fremdeles er det ledige plasser, forteller Veronica Stensrud i Senja kommune. Fristen for å melde seg på er 1. juni.

– Noen blir kanskje skremt av navnet sommerskole, men dette er mer en sommeraktivitet som er gratis for alle fra 5.-10.trinn i Senja kommune. Vi ordner til og med gratis skyss slik at alle fra distriktene kan komme seg til Finnsnes, eller fra Finnsnes og hjem igjen. Enten man liker matlaging eller dans, bilmekking, sy og redesign eller naturbasert reiseliv, har vi et kurs som passer, sier Stensrud.

Redesign

Finnsnes idrettslag tilbyr åpen idrettspark, hvor klubbhus, fotballbaner, turnhall og klatrevegg er egnet for frilek. Beliggenheten gjør det også mulig for turer til både hav og fjell.

Senja frivilligsentral arrangerer kurs i sy og redesign. Kunstner Synnøve Nupen har workshops med redesign og gjenbruk av møbler samt underviser i å sy og redesigne klær på symaskin.

Remi Thomassen, prosjektleder for den kommende møteplassen for ungdom i regi av Senja frivilligsentral, vil ha kroppsøving og friluft: Her planlegges tur til Neverholfjellet med grillmat, kroppsøvingsøkter og tur til Senja Husky Adventures.

Frivilligsentralen arrangerer også kurs i personbil med grunnleggende teoretisk og praktisk kunnskap. Kurset avholdes på verksted slik at deltakerne får mulighet til å mekke og gjøre praktiske oppgaver.

Roboter

Senja kulturskole har Musikkproduksjon hvor deltagerne får lage hver sin låt fra scratch til radioready. På Finnsnes barneskole arrangerer Newton Senja sommerlab i samarbeid med Forskerfabrikken. Deltakerne utforsker elektriske kretser, fornybar energi og kjemiske reaksjoner. Det blir eksperimenter, samarbeid og kodeknekking. Newton Senja arrangerer også skaperskole. Her blir det eksperimenter med stigende vann, usynlig gass og eksploderende såpebobler samt design og programmering av roboter. På siste dag er det utflukt til Escape House i Sørreisa.

Senja kulturskole tilbyr dansekurs i hiphop, mens Basecamp Senja har naturbasert friluftsliv med sikkerhet, natur og sjysprøyt. Senja Matstudio inviterer til matkurs: Deltagerne lærer om sunn og næringsrik mat og får inspirasjon til å lage tradisjonsmat hjemme med lokale råvarer.