Berit Norbakken og Solmund Nystabakk:

Barbara Strozzi – revitalisert og tidsaktuell

Norbakken & Nystabakks «Donna Barbara» er en spesiell konsertopplevelse på flere plan.

SOPRAN: Berit Norbakken, opprinnelig fra Finnsnes, har en internasjonal karriere som sopransolist. Hennes tolkninger av Barbara Strozzi akkompagnert av Solmund Nystabakk på teorbe gjør «Donna Barbara» til en konsertopplevelse på flere plan.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Berit Norbakken, opprinnelig fra Finnsnes, har en internasjonal karriere som sopransolist. Solmund Nystabakk disputerte i fjor for sin ph.d. med prosjektet «Singing With the Lute». Du er privilegert som får oppleve et slikt par på en nær scene.

Det er heller ikke så mange konserter i dag som er helakustiske, men Norbakken og Nystabakk presenterer Barbara Strozzis musikk slik den tilnærmet låt for nærmere 400 år siden. Det som i utgangspunktet kan oppfattes som et enkelt lydbilde med vokal og instrumentering, er overraskende utfyllende, både i akkompagnering og melodifraseringer vekslende med krevende vokalpartier. Som instrument er teorben like visuelt slående som den er særegen i klangen. Med bare to på scenen – og rundt 25 i salen – har du også et nært publikumsmøte. Samtidig er det en konsert som gir publikum den sjeldne muligheten til å oppleve et materiale før det blir utgitt på album. Planen er innspilling i løpet av neste år. Konsertene er forberedelser – med publikumsmøter.