Utvik Senior-tragedien blir teater: Guri (64) opplevde at faren ble sett på som syndebukk i over 20 år

Guri Abelsens far ble feilaktig dømt til syndebukk etter at han og åtte andre mistet livet da fiskebåten hans gikk ned.

DET STORE SVIKET: Guri Abelsen er datter av Ola Marinius Abelsen, skipperen som var en av de ni som omkom i Utvik senior-forliset. Hun synes det er fint at Hålogaland Teater skal sette opp historien om tida etter og det store sviket fra Staten.   Foto: Ronald Johansen

kultur

Til høsten setter Hålogaland Teater opp forestillingen om Utvik Senior, en fiskebåt som havarerte 17. februar i 1978 utenfor Senja og gikk ned med ni mann. Det har vekket reaksjoner blant de etterlatte.

– De aller fleste er glade for at saken blir sett på og ikke glemt. Vårt mål med forestillingen er å gi historien videre til generasjonen som ikke har visst som den, og vise hvordan systemet sviktet enkeltmenneskene, sier Nina Wester som har skrevet stykket og har regi.