Kantona slipper nye låter:

– En assosiativ oppvekstroman satt til Sørreisa

Ikke et album, men snarere en ærlig introduksjon til Kantona som musikalsk konsept: Torsdag 29. april slipper duoen «Langt å gå for en bomtur».

NYE LÅTER: Kantona, bestående av Kristian Olstad og Frode Larsen, slipper torsdag 29. april utgivelsen «Langt å gå for en bomtur». – Selv om vi flørter med moderne uttrykk både lyrisk og musikalsk, tar alle låtene utgangspunkt i opplevelser, følelser og situasjoner fra min periode som tenåring i Midt-Troms, forteller Larsen.   Foto: Lasse Fløde

kultur

Åtte sanger –ikke kall det et album, ikke kall det en date, er den humoristiske formuleringen duoen selv har brukt i sin presentasjon på Facebook. Frode Larsen, opprinnelig fra Sørreisa, nå bosatt i Oslo, har arbeidet med musikk på fulltid i drøyt et år. Han og gitarist Kristian Olstad utgjør Kantona. Med spilletid lengre enn en EP, men kortere enn en fullengder, er det da også blitt noe dobbeltrefererende over den lett ironiserende tittelen: «Langt å gå for en bomtur».

– En slags assosiativ oppvekstroman satt til Sørreisa cirka år 2003, er Larsens egen karakteristikk.