Sporløft 30. og 31. juli 2021:

Tar i bruk en ny kunstarena på Finnsnes

Næringsseminar, kunstutstilling og konsert – denne sommeren blir det Sporløft.

SPORLØFT: Initiativtaker Børre Lien mellom kunstnerne Bent Aune og Svein Arild Berntsen fra henholdsvis Andøy og Senja. Siste helgen i juli arrangeres Sporløft med næringsseminar i Kunnskapsparken på Finnsnes og kunstutstilling i Sløydsalen på Heimly.   Foto: Privat

kultur

Kunst- og næringsprosjektet Sporløft, arrangert første gang i 2019 som utstillingssamarbeid mellom kunstnerne Bent Aune og Svein Arild Berntsen fra henholdsvis Andøy og Senja, måtte forskyves fra 2020 til i år. Desto mer gleder initiativtaker Børre Lien seg til å ta i bruk en ny utstillingsarena: Sløydsalen på Heimly.

– Da jeg tok initiativet til Sporløft, var det i første omgang fordi jeg ønsket at to billedkunstnere skulle ha en arena for å stille ut og for å tiltrekke seg nye, aktuelle kunstnere med andre ytringsformer, ikke nødvendigvis bare billedkunst. Sløydsalen blir et smykke. Nå er det fire-fem som arbeider dugnad hver dag fra ti til fire, og som har lagt ned tusenvis av frivillige timer. Næringslivet har vært fantastisk til å stille opp, sier han.