Ragnar Olsen med nytt album:

Fra «Verdivisa» til spørsmål om dagens veivalg

En reflektert visekunstner oppsummerer fra «Verdivisa» til spørsmål om «Kor skal veien gå» på sitt nye album.

INNSPILLING: Ragnar Olsen og Tore Bruvoll i studio. Sistnevnte har også vært produsent for albumet Det va de åran.   Foto: Pressefoto

kultur

Ragnar Olsen rundet 70 i 2020. Første sangtekst kom med viseklubben i Finnfjordbotn, instrumentet var trombone i Finnsnes musikkorps, mens Folkebladet ble første arbeidsplass, kunne han fortelle i fjorårets jubileumsintervju. Sytten år gammel, like før visebølgen slo inn over landsdelen, begynte han å spille gitar – og var med da viseklubben på gymnaset startet opp. Da begynte han samtidig å skrive egne låter. Alt var nytt, og han var produktiv og førte inn i håndskrevne bøker, mintes han.

Som visesanger og musiker har særlig årene med Boknakaran og mange samarbeidsprosjekt gjort han til en av landets fremste kulturutøvere på sitt felt. For folk flest er det kanskje nettopp visesangeren, og den politiske visesangeren Ragnar Olsen, som er kjent: Du er ikke synlig på samme vis som oversetter eller manusforfatter.