Førsteklasses kritikere i juryen til Spellemannprisen 2020:

– Kult å få bestemme hvem som får vinne!

1. klasse ved Gottesjord skole i Sørreisa har vært valgt ut til å være barnejury for årets Spellemannspris for barnemusikk.

UNGE MUSIKK-KRITIKERE: 1. klasse ved Gottesjord skole i Sørreisa har vært én av fire barnejuryer for årets Spellemannpris i kategorien barnemusikk. – Kult å få være med å bestemme hvem som skal vinne, synes Lotte Rokstad, Mathilde Larsen og Mio Alexander Arneberg.  Foto: PRIVAT

kultur

Dermed har de vært én av bare fire barnejuryer landet over. De har vært med på å vurdere fire album og rangere dem etter hvilket de likte best. Resultatet vil offentliggjøres på NRKs sending 16. april.

Barnemusikk vurderes i første og andre runde av en voksen fagjury på lik linje med andre fagjuryer, som kommer frem til fire nominerte. Vinner kåres av en kombinasjon av fagjury og barnejury. Elevene har lyttet og vurdert hver enkelt sang og albumet som helhet, blir det forklart.