BlåCompaniet er «Tilbake på sporet»

Fem spor er ikke mye, men «Back On Track» viser at BlåCompaniet styrer stødig i sporet.
kultur

Siden oppstarten i 2010 har ensemblet med base i Midt-Troms sørget for jevnlige utgivelser: De debuterte med EP-en «Plommå i egget» i 2013 før fullengderen Rubbel og bit fulgte året etter. I desember slo de etter egen formulering et «swingende blått slag» for Nord-Norgebanen med singelen «Ta toget». På singelen var lokomotivet vendt mot røttene – produksjonen fremstod som mer bluesy enn på lenge, både i sound og tekstuttrykk.

På EP-en er det instrumentalen «Back On Track» som setter rytmen. Toget som imiteres musikalsk, er kanskje et noe forterpet grep, men satt i dagens politiske kontekst får det uten tvil tilført en ekstra dybde. Dessuten er det velspilt og fengende: Platen har fått en særdeles gjennomført produksjon. Det er fire låter – fem med instrumentalen – som absolutt tåler å bli spilt sammenhengende. Har du hørt ensemblet live, er det lett å se for seg hvordan «When You Touch Me» utgjør en rolig overgang i setliste. Svein Arild Berntsen og munnspillet hans setter særpreg på BlåCompaniets sound. Den noe mørkere «Still Loving You» viser dessuten hvordan koristene tilfører denne produksjonen noe ekstra.