Statens kunstnerstipend for 2021:

– Ingen gullkantet hverdag, men det gir forutsigbarhet

Et kunstnerstipend gir deg ingen gullkantet hverdag. Men det gir forutsigbarhet og stabilitet – og bare dét er en drøm for mange kunstnere.

KUNSTNERSTIPEND: Forfatter Jan Tore Noreng, bosatt i Mefjordvær på Senja, her nedenfor familiehytta i Dyrøy, er en av de heldige som har fått tildelt statens kunstnerstipend. Men heller ikke et 1-årig stipend fra staten gir deg mulighet til kun arbeide med kunst i et helt år.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Flere av statens kunstnerstipend som ble utdelt ut før påske, gikk til kunstnere bosatt i midtfylket. Jan Tore Noreng, bosatt i Mefjordvær, er en av dem som har mottatt stipend.

For en som er forfatter på heltid, inngår mer enn bare skriving i arbeidshverdagen. Skolebesøk, foredragsturneer og høytlesninger skal planlegges og plottes inn i timeplanen. I Norengs kalender er også søknadsfristen for stipendet merket av. Han søker hvert år, og han søker for femårig arbeidsstipend, på maks, slik det blir anbefalt at man skal gjøre. I år er han blitt tildelt et 1-årig stipend, samme som i 2016, året han fikk Uprisen for #alfahann.