BlåCompaniet med ny EP:

– Låter med blå tro mot det livsbejaende som bor i oss alle

BlåCompaniet er tilbake på sporet med ny musikk. Fredag 19. mars slippes EP-en «Back On Track».

BACK ON TRACK: BlåCompaniet er tilbake med ny musikk – fra venstre poserer Steinar Steffensen, Bengt Karlsen, Svein Arild Berntsen, Odd Eivinn Vaeng og Geir Benn Fjellberg foran Harald Nygårds Ford Tudor Hotrod 1930-modell.   Foto: Øyvind Aronsen

Samtidig viser vi også at vi tør gå ut av «A4-bluesen» og fronte aktuelle saker i tiden. Det er låten «Ta toget» et sterkt eksempel.

kultur

Allerede i desember slo de etter egen formulering et «swingende blått slag» for Nord-Norgebanen med singelen «Ta toget». BlåCompaniet har alltid vært et svært aktivt live-band, med et repertoar bestående både av eget materiale og coverlåter. På setlisten har de hatt klassisk blues fra helt tilbake til 1930-tallet, tolket i egen utføring. På singelen var lokomotivet imidlertid vendt mot røttene – produksjonen fremstod som mer bluesy enn på lenge, både i sound og tekstuttrykk.

Singelen ga på mange måter en pekepinn på hvordan resten av EP-en kom til å bli. Med tittelen Back On Track vises tydelig at det er nettopp de blå tonene som er ensemblets fremste varemerke.