2020 – året for strømmekonsertene:

Et av de best dokumenterte årene i norsk musikk

2020 ble det året da musikken stilnet brått på konsertscenene. Samtidig blir det et av de best dokumenterte årene i norsk musikkhistorie – takket være strømmekonsertene.

STRØMMEKONSERTER: Freddy Andersen og Veronica Antonsen i Audiopartner på scenen sammen med Samlebandet i april i fjor. Det skulle bli den første strømmekonserten Folkebladet dekket i koronaåret 2020.   Foto: Privat

kultur

Den 18. mars meldte Christer Falck seg på strømmescenen med sin Koronerulling-serie og var først ute med konsertproduksjoner proft filmet på en scene. Sluttstrek ble satt for Koronerulling etter seks uker og 82 konserter. Falck gikk videre til å filme 15 av Norges største jazzstjerner i mai, strømmet som den virtuelle festivalen Jazz fra Sentralen i august.

Filmet konserter

– 2020 er kanskje det best dokumenterte musikkåret i musikkhistorien her hjemme. Det aller beste med strømming er at vi nå har fått filmet en drøss med konserter, for en slikk og ingenting. En jobb som for eksempel NRK burde ha gjort hele tiden, år ut og år inn, sier Falck til NTB.