Nango mener styret må trekke seg hvis museet skal få tak i ny direktør

Styreleder i Nordnorsk Kunstmuseum, Grete Ellingsen, har imidlertid ingen planer om å forlate styret.

KUNSTNER: Joar Nango sier at han kjenner flere kvalifiserte kandidater som vil være direktør for Nordnorsk Kunstmuseum, men som ikke vil jobbe for det sittende styret.   Foto: Ronald Johansen

Nordnorsk Kunstmuseum trenger å bytte styre for å vinne tilbake tillit i kunstfeltet og for å reparere skaden som har skjedd.

Joar Nango
kultur

I april 2020 ble Jérémie McGowan avskjediget fra sin stilling som direktør ved Nordnorsk Kunstmuseum og måtte gå på dagen. I ettertid har han stevnet sin tidligere arbeidsgiver og krever erstatning for urettmessig avslutning av ansettelsesforholdet. Rettssaken ble avsluttet torsdag og dommen ventes å være klar i løpet av fire uker.

Kunstmuseet ble stående uten direktør da McGowan måtte rydde ut av kontoret i løpet av få dager. Styret hentet inn rekrutteringsbyrået Visindi for å finne gode kandidater til åremålsstillingen. Søknadsfristen gikk ut i august i fjor og da var det kommet inn ni søknader. I desember ble to kandidater tilbudt stillingen, men begge takket nei.