Senja-brygge får 600.000 kulturminnekroner

Stiftelsen Gamle Gibostad får 600.000 kroner i støtte fra Kulturminnefondet til å sette i stand kaianlegg og brygge på Gibostad på Senja. Det skriver kulturminnefondet i en pressemelding fredag.

STØTTE: Stiftelsen Gamle Gibostad får 600.000 kroner i støtte fra Kulturminnefondet  Foto: Fra søknad til kulturminnefondet

kultur

– Det er et stort engasjement for bevaring av kulturmiljøet på Gibostad, og det legges ned en enorm egeninnsats og dugnadstimer av engasjerte mennesker i bygda, sier Tine Sundtoft, styreleder i Kulturminnefondet, i forbindelse med tildelingen av 600.000 kroner til istandsettingen av kai og brygge.

Kaianlegget og brygga er fra 1956-57, og anlegget fungerte som materialhandel fram til 1968. Senere er det brukt som lager. Kaia har vært i aktiv bruk som adkomst for skolebåter og gjestekai for fiskebåter.