Lundeng: – Alvorlig glad for å kunne fare ut igjen og spille

Susanne Lundeng har et trofast publikum i Midt-Troms. Den 27. februar står hun på scenen på Lysnes.

KONSERT: Susanne Lundeng er en av Norges mest meritterte folkemusikere med sin ukonvensjonelle blanding av tradisjonell folkemusikk og moderne samtidsuttrykk. Lørdag 27. februar står hun og jazzgitarist Nils-Olav Johansen og perkusjonist Erik Nylander på scenen på Lysnes.   Foto: Guri Dahl

kultur

Lundeng har holdt det gående som en av Norges mest aktive folkemusikere i 30 år. Den 7. februar i fjor slapp hun sitt tolvte album, den 22. februar spilte trioen på Mellembygd kultur- og oppvekstsenter i Målselv – og to uker senere var det turnéstopp. Albumets tittel hadde fått et nytt lag: Hold dæ på vingan.

Noen måneder tidligere hadde trioen spilt ved Fruene på torget på Finnsnes. Å besøke Midt-Troms som artist er nesten som å komme hjem, smiler Lundeng.