Kulturhussjefen: – Ingen kulturhus fungerer uten folk

Starten på kulturåret 2021 har ikke blitt slik arrangørene hadde håpet. Likevel er det mye å se frem til.

NYOPPUSSET: Tomme besøksstoler foreløpig, men Kulturhuset Finnsnes gleder seg til å ta igjen det som forsvant i 2020. Ikke minst kulturhusets 25-årsjubileum.   Foto: Privat

kultur

Fjoråret var et nedstengingsår for sceniske produksjoner, med unntak av noen uker før jul da kulturhuset tok imot andre arrangører som hadde for lite kapasitet etter nye publikumsregler. Med sine fastmonterte seter kunne kulturhuset tilby scene for blant annet kirkekonsertene, forteller kulturhussjef Karin T. Olsen i Senja kommune.

– Da vi stengte i mars i fjor, hadde vi akkurat åpnet kafé i kulturhuset. Vi hadde gledet oss til å vise publikum hva vi hadde gjort. I tillegg skulle det være 25-årsjubileum i 2020. Nå har vi alt det til gode: Planen er en festaften med markering av jubileet i september når høstsesongen starter. Til da håper vi å kunne ha normaldrift igjen på huset, sier Olsen.