Kulturhuset Finnsnes stengt frem til 18. januar:

– Planene endres raskt når vi har en pandemi

Med utsettelser og ny nedstenging har kulturåret 2021 ikke begynt slik kinoene hadde håpet.

UTSATT: James Bond-filmen No Time To Die med Daniel Craig skulle egentlig ha vært på kino i fjor vår. Premieredatoen er blitt flyttet flere ganger – den siste datoen som nå er satt, er 2. april.   Foto: Nicole Dove

kultur

Kulturhuset Finnsnes har bestemt å holde stengt frem til 18. januar. Med videregående skoler på digital undervisning og myndighetenes nye anbefalinger ville det ha vært direkte umusikalsk å kjøre kino nå, forteller kinosjef Kay Erling Ludvigsen i Senja kommune. Akkurat nå ser han veldig nøkternt på hvordan ettervinteren vil arte seg.

Mye å glede seg til

– Jeg har veldig stor tro på høsten 2021. Da tror jeg mye vil være lettere og fungere normalt igjen. I løpet av året kommer det noen skikkelige storfilmer – som vi egentlig skulle ha hatt i 2020. Der ventes alt fra James Bond, Black Widow, Fast & Furious 9 og nyinnspillingen av Top Gun. På høstparten kommer også Mission Impossible 7 – den som ble spilt inn i Norge i fjor vår. Ungene har også mye å glede seg til med ny minions-film.