Nyttårsfeiringen 2020 i Sørreisa:

– En felles opplevelse

I Sørreisa er Næringsforeningen arrangør for fyrverkeriet også denne nyttårsaftenen.

FEIRING: Dette bildet er fra fakkeltoget og fyrverkeriet nyttårsaften 2018 i Sørreisa. I år blir det kun fyrverkerioppskyting fra neset ved paviljongen.  Foto: Stian André Lund

kultur

Det er fjerde gangen næringsliv og private går sammen i spleiselag om felles fyrverkeri i Sørreisa. Til vanlig har ettermiddagen begynt med oppmøte i Folkeparken, videre med fakkeltog fra parken og opp til sykehjemmet, noe beboerne har satt enormt pris på.

– Vi vet at de på sykehjemmet er i vinduet og ser, og vi skulle så gjerne ha gått den runden. Men det er ikke tilrådelig i år, forteller Tone Hausmann, styremedlem i Sørreisa Næringsforening.

God utsikt

Med bakgrunn i koronapandemien må det tas hensyn til smittevernreglene, og dermed blir det heller ikke varm saft eller kaffe rundt bålpanna, som det har vært før.

I år, som tidligere, står Helge Haugen og Henning Isaksen for selve oppskytningen.

– Den foregår litt utpå neset ved paviljongen. Vi håper folk i størst mulig grad vil oppholde seg i god avstand til andre. Man trenger heller ikke så midt i sentrum. Både fra skoleplassen, fra andre, litt større parkeringsplasser rundt folkehelseparken, i Vika og på Golanhøyden har man god utsikt, smiler Hausmann.

Fellesopplevelse

Da man for noen år siden gikk sammen for å arrangere en felles oppskytning også i Sørreisa, var det meningen at dette skulle være et familiearrangement litt tidligere på kvelden – gjerne med tanke på de litt yngre som kanskje ikke var våken helt til midnatt.

– I år er det verd å tenke at selv om vi ikke kan samles så nær hverandre, er dette likevel en felles opplevelse: Fyrverkeriet kan sees fra mange steder – og man kan vite at sambygdingene ser på det samme. På den måten blir det en felles markering.

– Alt dette er mulig fordi mange bedrifter og enkeltpersoner bidrar økonomisk. I tillegg har Sparebanken gjennom samfunnsløftet gitt 5.000 kroner. Hvis noen tenker at de vil være med, kan de gjerne sette inn penger eller være med på spleisen: Det som ikke brukes i år, settes av til neste år, sier Hausmann.