Sterke krigsskildringer fra unge tidsvitner

Mange års arbeid er blitt en sterk beskrivelse fra et av krigens såreste kapitler i nord.

UNIK DOKUMENTASJON: Søsknene Oddmund, Roald og Anni på gården Nymo i Oksfjorddalen. Brødrene Roald og Arnt-Iver har nå gitt ut – Når kommer pappa hjem?, en unik dokumentasjon på opplevelsene fra andre verdenskrig. Bildet er hentet fra boken. 

kultur

– Mamma, når kommer pappa hjem?

Da krigen brøt ut, var faren på Svalbard, mens moren drev småbruket på gården Nymo øverst i Oksfjorddalen. I barneflokken var de fire. De to yngste brødrene, Roald Larsen (82) og Arnt-Iver Elvemo (80) har arbeidet i mange år med sortere minnene fra krigsårene. Arnt-Iver Elvemo er bosatt i Rossfjordstraumen, mens broren Roald bor i Bergen. Mye ble samlet inn mens de to eldste søsknene og moren fremdeles levde.