Rossfjordrocken fra underskudd til balanse i regnskapet:

– Har klart det alle sa var umulig

Bygda som berget rocken: På litt over ett år er Rossfjordrocken blitt gjeldfri etter et underskudd på 700.000.

DEN STØRSTE JULEGAVEN: På bare et drøyt år har Rossfjordrocken gått fra et underskudd på 700.000 til å bli gjeldfri – takket være en bygd som har stilt opp for festivalen. – Alle sa det ikke kom til å gå, men vi hadde trua fra starten av, forteller styret for Rossfjordrocken. Fra venstre Ole Eivind Mikalsen, Sylvi Løvberg Rossvoll, Lars-Erik Simonsen og Geir-Arne Nermo.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

De har all grunn til å tenne julelysene, det nye styret i Rossfjordrocken bestående av Sylvi Løvberg Rossvoll, Ole-Eivind Mikalsen, Geir-Arne Nermo og Lars-Erik Simonsen. Etter en suksess av en festival i 2019 med 3000 besøkende viste regnskapet likevel 400.000 i underskudd. Med de tre forutgående festivalene var den totale gjelden på over 700.000.

Den store dugnaden

– Det ble et solid underskudd i forhold til hva vi hadde budsjettert med og forventet. Flere ville å legge ned hele rocken. Noen av dem som hadde vært med oss frem til da, ønsket ikke å være med videre, forteller Mikalsen.