Med snø på pianoet i mørketidslyset

Med snø på pianoet: Bugge Wesseltoft fremførte nærmest hele sitt legendariske album på Lysnes.

MED SNØ PÅ PIANOET: Bugge Wesseltoft fremførte store deler av sitt legendariske album fra 1997, It’s Snowing On My Piano, på Lysnes fredag kveld.  Foto: Privat

kultur

Bugge Wesseltofts album It’s Snowing On My Piano ble sluppet i 1997 og har siden rukket å bli en moderne juleklassiker. At Wesseltoft og hans julekonsert ble booket til Lysnes og til Senja tidligere i høst, var noe både arrangører og publikum gledet seg over. Da billettene ble sluppet, ble konserten utsolgt etter bare tre dager. Arrangørene satte opp ekstrakonsert – men i mellomtiden kom nye smittevernregler og publikumstrestriksjoner. Etter at det ble påvist ny smitte i Senja kommune forrige helg, var det flere arrangører som vegret seg for å gjennomføre sine konserter.

I samråd med både kommunelegen og Wesseltofts management ble det likevel besluttet å kjøre konsert på Lysnes – med skjerpede tiltak: to konserter fredag kveld med til sammen 80 tilhørere. Tjue hadde valgt å få sine billetter refundert på grunn av koronapandemien.