Minnekveld for Ken Hensley lørdag 21. november:

– Det var en fryd å ha han på besøk i Gryllefjord

Ken Hensley gjorde en uforglemmelig konsert i Gryllefjord i 2010. Lørdag minnes han på Skreien.

MINNES: Ken Hensley på samfunnhuset Løven i Gryllefjord, 19. juni i 2010. Hensley gikk bort tidligere i november – nå minnes han gjennom musikken lørdag kveld på Skreien spiseri.   Foto: Eirik Dahl

kultur

I sin tid som keyboardist i Uriah Heep la Hensley grunnlaget for de fleste av bandets store hit på 1970-tallet: «Easy Livin’», «July Morning», «Sunrise», «The Wizard». Trollmannen bak tangentene gikk bort i begynnelsen av november, 75 år gammel. Når Hensley nå minnes på Skreien i Gryllefjord, blir det både litt rart – og godt, sier Krister Viken i U rock Productions.


Ken Hensley i Uriah Heep er død

Uriah Heep-stjernen Ken Hensley, som flere ganger gjestet Senja, er død.


– Ken Hensley viste seg å være en ufattelig hyggelig mann. Det var en fryd å ha han på besøk, og han trivdes så godt, at han like greit spurte om han kunne bli noen dager ekstra. Så klart han kunne. En vaskeekte rockestjerne, et ikon for mange, vandret rundt i bygda, hilste på folk, satt på Ausa og spiste, leste bok og koste seg, minnes Viken.