Tidligere sørreisaværing med krim:

– Virkeligheten overgår jo alltid det skrevne

Kjell Arvid Nilssen fra Sørreisa debuterer med klassisk krim.

FORFATTER: Kjell Arvid Nilssen, opprinnelig fra Furøya i Sørreisa, debuterer med klassisk krim. – I romanen forsøker jeg å skape liv i mennesker som folk kan kjenne seg igjen i, både i tenkemåte, handling og hverdag. Foto: Privat 

kultur

Han husker tilbake til oppveksten på Furøya på 60-tallet. På gården hadde de ikke bil, og på grusvei var det langt inn til butikkene i Straumen. Men der lå kiosken.

– Jeg og bror min gikk en gang i uka innover for å kjøpe Kaptein Miki og Præriebladet. Det var himmelrike og virkelighetsflukt for oss gutter den gang, disse enkle bladene. Vi var ganske langt utpå landet, følte vi, men vi var samtidig så opptatt av å gå, at vi nektet faktisk å sitte på hvis noen stoppet og bød oss haik, humrer Nilssen.