Oversett med Marthe Valle — åtte måneder på overtid

Fra 11. mars til 11. november – nøyaktig på dagen 8 måneder senere kunne konserten «Oversett» oppleves på Finnsnes.

OVERSETT: Fra mars til november – på dagen 8 måneder etter at «Oversett» egentlig skulle være på Fruene på torget, kunne Marthe Valle, Håvard Lund og Håkon Mjåset Johansen gi publikum en lenge etterlengtet konsertopplevelse.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Onsdag 11. mars var dagen alvoret gikk opp for mange: Frem til da hadde både konserter og arrangementer gått etter planen. Marthe Valle, Håvard Lund og Håkon Mjåset Johansen turnerte med konserten «Oversett». De var kommet til Finnsnes, hadde båret inn og rigget til – og så kom telefonen. På formiddagen hadde flere arrangører begynt å få signaler om at det kunne bli restriksjoner i antall publikummere. Dagen før hadde trioen hatt konsert på Lyngseidet, og hos Fruene på torget regnet man seg nokså trygg på at kvelden ville gå som planlagt: Taket var satt på 100 tilhørere.

Like etter ankomst Finnsnes besluttet Kultur i Troms å avlyse alle sine arrangementer.