Anne Nymo Trulsen med supportersang for Nord-Norgebanen

«Tog mot nord» er Anne Nymo Trulsen og Brynjulf Bjørklids supportersang for Nord-Norgebanen.

SINGEL: «Tog mot nord» er Anne Nymo Trulsen og Brynjulf Bjørklids supportersang for Nord-Norgebanen. Låten slippes 20. november. 

kultur

Ideen til «Tog mot nord» kom i etterkant av at Jernbanedirektoratet sist sommer la frem en utredning om Nord-Norgebanen. Debatten blusset opp. Blant folk her nord har jernbane fra Fauske til Tromsø lenge vært en drøm, blir det påpekt i pressemeldingen:

– Nord-Norgebanen trenger en slags supportersang, tenkte vi. Litt sånn som fotballag har. Brynjulf skrev i sin tid TIL-sangen, «Vind ifra nord», til Sverre Kjelsberg, og Anne laget senere sin egen variant, «TIL-lokken». Dermed var tanken å få til noe av det samme med kampen for Nord-Norgebanen.