Ute med ny bokserie:

Fantasyfortelling med interesse i filmmiljøet

Da Inger Hilde Berntsen leste for egne barn, savnet hun spenningshistorier fra naturen slik hun kjenner den. Nå er første bok om tindefolket utgitt.

BOKSERIE: Inger Hilde Berntsen og Arne Ivar Hanssen, forfatterne bak Skikkelsen på åskammen, første bok i fantasy-serien om Tindefolket.   Foto: Privat

kultur

Fantasy-serien Tindefolket er i hovedsak rettet mot barn og ungdom, men treffer også voksne lesere: Berntsen vokste selv opp i et småbygdesamfunn i Indre Troms. Både fra geografi og fra lokale fortellinger hentet hun etter hvert inspirasjon til historien.

– Hele naturen rundt oss, skogen, det ville fjellet, de endeløse myrene, alt var jo i grunnen et eneste stort eventyr. Jeg pleide å fabulere om hva som kunne skjule seg dypt inne i det ugjestmilde fjellet. Det kunne veksle mellom å være både skremmende skikkelser og voktere som passet på både oss og naturen, forteller hun.