Dobbel avlysning, dobbel skuffelse for Vokal Senja

Til helgen skulle Vokal Senja være vertskap for to konserter. Nå er begge avlyst.

AVLYST: Cato Simonsen dirigerer Vokal Senja under fjorårets julekonsert i Kunnskapsparken på Finnsnes. Til helgen skulle koret invitere til dobbel julekonsert med musikalske gjester og innleide musikere. Med bakgrunn i de nye smittevernreglene er begge konsertene avlyst.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Vokal Senjas førjulskonserter i Finnsnes kirke var både en stor og bredt sammensatt produksjon: Innleide musikere, vokalgruppen CITE og koret selv. Nå er det om ikke bittert, så i alle fall vemodig å måtte se konsertene forsvinne, forteller dirigent Cato Simonsen.

– Vi hadde en god og viktig diskusjon i koret på øvelsen i forrige uke. Allerede da besluttet vi å kansellere. De nye anbefalingene for musikkøvinger sier at det bør være minimum 1,5 meter mellom koristene, og minimum 2 meter mellom rekkene. Det gjelder både øvelser og konsert. Med hensyn til smittetrenden nasjonalt og regionalt er det all grunn til å være ansvarlig, både av hensyn til sangere og publikum, sier han.