Kritikerrost konsert til Finnsnes

Fruene på torget inviterer til konsert onsdag kveld: «Oversett» med Marthe Valle, Håvard Lund og Håkon Mjåset Johansen.

OVERSETT: Marthe Valle, Håvard Lund og Håkon Mjåset Johansen i konserten «Oversett» da de besøkte Løvhaugfjøset i september 2019. Onsdag 11. november står trioen på scenen på Finnsnes på utestedet Fruene på torget.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

«Oversett» er et samarbeidsprosjekt mellom Marthe Valle, Håvard Lund og Håkon Mjåset Johansen, og materialet som presenteres, er klassikere fra populærmusikkens internasjonale historie oversatt til nordnorsk. Tanken bak er at det nettopp er med blikket utenfra at man ser egen samtid best.

Appell

«Oversett» ble vist under Nordlysfestivalen i 2019 og har siden turnert både landsdelen og flere scener i Midt-Troms. I konserten tolkes materialet i nordnorsk språkdrakt. Felles for de tidløse tekstene i populærmusikken er nettopp at de formidler allmennmenneskelige forhold som gjenkjennes på tvers av språk- og landegrenser. Med sin vare formidlingsevne og sitt samfunnsengasjement er Marthe Valle en av våre viktigste stemmer blant dagens kulturutøvere. I kombinasjon med Håvard Lunds arrangering og produksjon er «Oversett» en konsertforestilling med appell til et bredt musikkpublikum.