Tekstilkunstneren Gerd Brox Simonsen bruker mest metaller i sine arbeider

Har fått nok et kunsthåndverk antatt i Årsutstillingen 2020

Nok en gang har tekstilkunstneren Gerd Brox Simonsen fra Mefjordvær fått et av sine arbeider antatt til årsutstillingen 2020 for norske kunsthåndtverkere . En anerkjennelse som henger rimelig høyt — verket hennes som er antatt i år er kjøpt av Oslo kommunes kunstsamling for 150.000 kroner.

JOBBER MED METALLER I SINE KUNSTARBEIDER: Der er for det meste jern og stål som er råvarene i kunsthåndverkene til tekstilkunstner Gerd Brox Simonsen. Her er hun fotografert på lørdag hjemme i Mefjordvær.  Foto: Stein Wilhelmsen

Lengden på jerntrådene er egentlig over sju meter, og jeg har laget det hele for hand.

Gerd Brox Simonsen
kultur

For i årets kunstutstilling har 62-åringen fra Mefjordvær fått sitt verk i metall antatt i konkurranse med 362 kunstnere i hele Norge, der det totalt er antatt 947 kunsthåndverk. Brox Simonsen sier at hun ser på det som en fin anerkjennelse å på nytt bli antatt til den årlige kunstutstillingen der mange kunstnere melder seg på — sist det skjedde var i 2018.

Jobber mye med metall

Hun er utdannet tekstilkunstner etter at hun i 1990 ble uteksaminert ved Statens Høgskole for Kunsthåndverk & Design i Bergen. Hun er utdannet på vev, men har i mange år jobbet med metall. Ved siden av å være tekstilkunstner har hun også en stilling i litt over halv stilling i helsevesenet som hun kombinerer med kunsten for at det hele skal gå opp økonomisk. Hun har opp gjennom årene mottatt en rekke stipend for sitt kunstnervirke, og har deltatt i en rekke separatutstillinger i både Norge og Sverige.