Ny turné i januar 2021:

Nyttårskonserter med Hærens musikkorps 2021

Operasanger Adrian Angelico, komiker Vidar Magnussen og dirigent Christan Eggen skal sammen med Hærens musikkorps starte kulturåret 2021.

DIRIGENT: I hele 27 år har Hærens musikkorps sin tradisjonsrike nyttårskonsert gått av stabelen i starten av januar. Christian Eggen er dirigent på årets turné.   Foto: Marius Arnesen/NRK

kultur

I hele 27 år har Hærens musikkorps sin tradisjonsrike nyttårskonsert gått av stabelen i starten av januar. Det hele startet i Harstad kulturhus i 1994, og etter hvert som flere steder meldte sin interesse, har det blitt en årviss nyttårsturné. Harstad, Narvik og Sortland får besøk i 2021, samtidig som det tas hensyn til koronaens begrensninger, blir det opplyst i pressemeldingen fra arrangørene.

Joik og klassisk sang

Tromsøværingen Adrian Angelico gjorde mangt et nordnorsk og samisk hjerte stolt da han i TV-serien «Muitte Mu» kombinerte joik med klassisk sang. Angelico har spesialisert seg på såkalte bukseroller i mezzo-leiet, og hans internasjonale karriere har skutt fart. Han har allerede rukket å synge i Hellas, USA, Kina, England, Tyskland, Italia og Frankrike foruten Skandinavia. I disse dager venter han på å gjøre gjestespill på Staatsoper Berlin, English National Opera i London og Det Kongelige Teater i København. I Norge har han hatt store roller som Octavian i Strauss’ Rosekavaleren, Cherubino i Figaros bryllup, Gudrun i Gisle Kverndokks opera Den 4. nattevakt og komponisten i Ariadne auf Naxos av Richard Strauss.