Retro workshop i redesign:

– Når man redesigner, får man helt unike ting

Gammelt blir nytt, slitt blir unikt: Workshop i redesign kombinerer gjenbruk og kreativitet.

REDESIGN: Aleksandra Bjørnslett (10) og Stine Marie Johansen (10) kler skuffen til et gammelt nattbord innvendig. Bordplaten har allerede fått ny overflate. – Bedre å redesigne enn å kjøpe nytt, mener de.   Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Bak Retro Finnsnes, i samme bygg som Wongs restaurant, har Senja Frivilligsentral startet et nytt prosjekt: Hver tirsdag ettermiddag er det Retro workshops for ungdom og unge voksne. Kurset er todelt, for ungdom fra 13 til 18, senere på kvelden for unge voksne fra 19 til 25. Her kan du være med på å pusse opp og redesigne det som er gammelt, og kunstner Synnøve Nupen er prosjektleder.

Aleksandra Bjørnslett (10) og Stine Marie Johansen (10) har arbeidet med et gammelt nattbord. Bordplaten har fått ny overflate, og nå kler de skuffen innvendig. Paret river servietter og limer inn. Teknikken kalles dekopasje, forklarer de.