Skjømmingstimen – bryggekonsert i Sørreisa:

– Noe eget å gjøre en konsert der man har røtter

Fredag inviterer Sunniva Eliassen og Ivar Jarle Eliassen til skjømmingskonsert på Gottesjordsvingen brygge i Sørreisa.

KONSERT: Sunniva Eliassen foran Jakob Jensen-brygga på Gottesjorda, hvor hun og faren Ivar Jarle Eliassen fremfører konserten «Skjømmingstimen» i stemningsfulle omgivelser fredag.   Foto: Privat

kultur

Rammen er like eksklusiv som den er stemningsfull: På bakgrunn av smittevernhensyn er det kun femti plasser på bryggeloftet, og alle billetter må bestilles og registreres på forhånd. I tillegg vil intimkonserten være helakustisk: en sangsolist uten mikrofon, akkompagnert av et mekanisk trøorgel. Programmets tittel henspiller da også på skjømmingstimen, tiden mellom lys dag og mørk kveld, hvor sansene er spesielt våkne og naturen taler ekstra sterkt med lys, skygger og mørke, ifølge arrangørene selv. Både Sunniva og faren Ivar Jarle har familiær tilknytning til stedet.

– Farfaren min var fiskerbonde, og han bygde brygga på Gottesjorda som ligger ved siden av. Selv om jeg aldri har bodd i Sørreisa, regner jeg meg som halv reisværing. Det er noe eget ved å komme dit hvor man føler at man har røtter – og få gjøre en konsert, forteller hun.