Sommerles-kampanjen 2020:

– Ikke lurt å ta sommerferie fra lesingen

I Senjahopen har samtlige elever fra 1. til 7. trinn vært med på Sommerles. Antageligvis som eneste skole i hele landet.

SOMMERLES: Jakub Jan Glazar er nettopp begynt i andre klasse på Senjahopen skole, men i ferien leste han 4525 sider under Sommerles-kampanjen. Som kanskje eneste skole i landet har samtlige elever fra 1. til 7. trinn i Senjahopen vært med i Sommerles. Alle foto: Privat 

kultur

Hverken biblioteksjef Kristin Strand Iden ved Senja bibliotek, eller statistikkførerne på nasjonalt nivå, vet om noen annen skole i Norge der deltagelsen har vært hundre prosent. Dermed ønsket biblioteket å vise både elever og lærere at innsatsen var lagt merke til. Det endte med at bibliotekar Arne-Harald Steilbu dro utover til Senjahopen med kaker og premie til en spesiell elev på skolen.

Jakub Glazar, som gikk i 1. klasse før sommerferien, hadde lest 4525 sider og kommet over nivå 50 i Sommerles. Dermed ble han med i en trekning om ekstrapremier – og vant.