– Det blir stas å kunne kalle seg dramatiker

Tonje Dreyer Sellevoll debuterer som dramatiker. Lørdag er det lesning av hennes stykke Francesca.

DEBUTERER: Skuespiller Tonje Dreyer Sellevoll, opprinnelig fra Stonglandseidet på Senja, debuterer som dramatiker med Francesca. Stykket settes opp i Oslo våren 2021, men har tekstlesning i Tromsø lørdag 3. oktober.   Foto: Tøri Gjendal, Unge Viken Teater

kultur

Sellevoll har oppvekst fra Stonglandseidet og utdannelse som skuespiller fra L’École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq i Paris og Forstudium Teater i Oslo. Som frilanser har hun hatt hele verden som arbeidssted, men har foreløpig funnet en base i Oslo. Her arbeider hun som sykehusklovn i tillegg til at hun det siste året har turnert med Rimfrost Produksjoner og forestillingen Tobias og dagen det smalt.

Den 2. – 4. oktober arrangeres Scenetekstivalen i Tromsø. Der blir det lesning av Sellevolls dramatikerdebut, lest av Helene Skogland og Eline Øverby, som gestalter hovedpersonen når stykket settes opp i mars 2021.