Feirer 70 med utsolgte konserter og ny plate: – Det er vanskelig å slutte

14.oktober inviterer Ragnar Olsen til musikalsk 70-årsfeiring, og etter nyttår planlegger veterantrubaduren albumslipp.

BURSDAGSKONSERT: Ragnar Olsen tar 70-årsfeiringa på Prelaten i Tromsø – et sted som inspirerte flere av hans viser på 70- og 80-tallet.   Foto: iTromsø

kultur

Jubileumskonserten på Prelaten i Tromsø ble utsolgt i en fei, og ifølge arrangøren er det få billetter igjen til ekstrakonserten. Jubilanten selv, har en nøktern kommentar til at billettene ble revet bort.

– Det har jo noe å si at koronatiltak har redusert kapasiteten, men det blir nok fin stemning selv om det ikke blir så tett, sier Ragnar Olsen, som er fra Finnsnes.

Kunne spilt dobbelt så lenge

– Burde du ha tatt feiringa på et sted med større kapasitet?

– Hehe, det var ikke tilfeldig at jeg valgte Prelaten. Jeg har funnet fram visene jeg skrev på 70- og 80- tallet, og flere av dem er direkte inspirert av datidens miljø på Prelaten. Og jeg fikk ei veldig flott feiring gjennom den filma konserten fra HT tidligere i år, så kveldene på Prelaten blir som en bonus, sier Olsen.

70-åringen har skuet litt bakover i tid i utvalget av låter til jubileumskonserten.

– Det blir noen låter fra «Den glade pessimisten»-plata jeg laget sammen med Sverre Kjelsberg, noen fra «Polarlys», og noen litt nyere sanger. Det har vært vanskelig å velge bort så mange låter, så jeg har bevisst valgt bort alle sanger gitt ut av Boknakaran. Jeg skulle gjerne ha spilt en dobbel så lang konsert!

Ny plate med Hekla-gitarist

70-åringen har med seg to eldre og en litt yngre veteran i Inge Kolsvik (piano), Odd Arvid «Odda» Eilertsen (bass) og Tore Bruvold (gitar) er håndplukket for anledningen.

Sistnevnte, som mange kjenner fra Hekla Stålstrenga, er også sentral i et nytt Ragnar Olsen-prosjekt.

– Jeg kan røpe at Tore og jobbet fram noen nye viser som skal slippes på mitt nye album utpå nyåret. I tillegg har jeg noen skriveprosjekter på gang for Hålogaland Teater, sier Olsen.

– Får se hvor lenge det varer

– Tar du 70 år til som artist, siden du er i så godt sig for tida?

– Hehe, ja det er vanskelig å bare slutte. Vi får se hvor lenge det varer. Det kommer jo tross alt an på hvor lenge folk vil høre på det jeg spiller, avslutter jubilanten.