Nå selges de siste Knut Fjørtoft-verkene: – Pappa lever videre gjennom kunsten

Knut Fjørtoft var en av landsdelens store kunstnere med sin grafiske kunst. For tre år siden gikk han bort - bare 57 år gammel. Nå stilles hans gjenværende arbeider ut for salg gjennom salgsutstillingen «Døden er en stjerne».

SALGSUTSTILLING: I september skal Krane galleri og rammeverksted ha en salgsutstilling av den avdøde Knut Fjørtofts verker. På bildet: Cathrine Krane Vassmyr (til venstre) og Marit Tøllefsen (til høyre).  Foto: Ronald Johansen

kultur

Torsdag 17. september åpner utstillingen «Døden er en stjerne» med arbeider av Knut Fjørtoft på Krane galleri. Utstillingen består av 120 grafiske trykk som er det som er igjen av kunstneren fra hans atelier og galleri på Senja.

Det var Fjørtofts datter, Kaja Fjørtoft Nilssen Owren (30), som tok kontakt med Krane galleri en stund etter farens bortgang. Hun trengte hjelp til å tømme galleriet og atelieret til faren, og hjelp til å forvalte, stille ut og selge verkene.