Koronakrisen:

Bekymret for kulturlivet

Publikumsrestriksjoner betyr også konsertformat ikke alle artister er kjent med.

BEKYMRET: Publikumsrestriksjoner betyr konsertformat som ikke passer alle artister. Jørn Hoel er bekymret for kulturlivet under koronaen.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Færre tilhørere og mindre scener under koronapandemien – for mange artister er det en omstilling til et format de ikke umiddelbart kan tilpasse seg til. Jørn Hoel har spilt rundt tredve konserter i sommer på små steder. Han er glad for at han har den muligheten, men er bekymret for kulturlivet.

– Fredag morgen, da jeg dro nordover fra flyplassen, møtte jeg en type fra et kjent ungdoms-band. «Hvor skal du?» spurte han. «Jeg skal til Finnsnes og spille», svarte jeg. «Å, spiller du? Du er heldig», sa han, «det kan ikke vi gjøre».