Jan Tore Norengs #alfahann (2015) i sitt 4. opplag:

– Viktig at det finnes bøker for dagens ungdom

Jan Tore Norengs ungdomsroman #alfahann fra 2015 trykkes nå i sitt 4. opplag.

FORFATTER: Jan Tore Norengs #alfahann har solgt jevnt siden utgivelsen i 2015. Ungdomsromanen, som ble belønnet med UPrisen i 2016, trykkes nå i sitt 4. opplag.   Foto: Privat

kultur

Samtidig som Noreng er aktuell med årets roman Kunsten å tryne, kjører Gyldendal forlag #alfahann i sitt fjerde opplag. For en som er forfatter på heltid, inngår mer enn bare skriving i arbeidshverdagen: Skolebesøk, fordragsturneer og høytlesninger gir bøkene liv – og gjør dem kjent for nye lesegrupper.

– Det er jo ikke slik at ungdomsbøker selger noe særlig, derfor er dette ekstra gledelig. #alfahann har solgt i rolig tempo – det at jeg reiser rundt og prater om boken, kan nok ha skapt både engasjement og interesse, sier Noreng.