Supertalentet Sanne Suh Berger (17):

– Kjempespennende å være en del av et symfoniorkester

Som pianist i Ung Filharmoni 2020 venter nye og større scener for Sanne Suh Berger.

SPEIL: Nye og enda større scener venter, og et flygel er ikke bare et instrument i hendene til en dyktig musiker, men like mye et speil av egne musikalske følelser – Sanne Suh Berger er nå tatt opp som pianist i Ung Filharmoni 2020.   Foto: Arne Ivar Hanssen

Jeg prøver å legge inn egne tolkninger

Sanne Suh Berger
kultur

Seks år gammel tok hun de første tonene på et arvet piano. Elleve år senere har hun en rekke større solistoppdrag bak seg, hun har mottatt stipend og priser, opptrådt med Kringkastingsorkesteret og er nå tilbake fra samling med Ung Filharmoni i Oslo, et program rettet mot unge, klassiske musikere opp til 19 år. Gjennom nasjonale prøvespill settes sammen et orkester på nærmere 80 unge musikere, og Berger er tatt opp som pianist. Når ilddåpen blir 1. oktober i Oslo konserthus, kunne komposisjonen knapt ha vært mer passende: «Ildfuglen» av Tsjajkovskij er en stor oppgave – for hvilken som helst musiker.

Akkurat nå føles det særlig spesielt: I en slik produksjon er klaveret integrert i verket på en annen måte. Det krever mer – og gir pianisten en ny, større rolle å vokse i.