Kvinner med styrke, kraft og pågangsmot

I august tiltrer Trine Strand som ny kultursjef i Dyrøy kommune. Sommeren bruker hun til å øve inn tre sterke kvinneroller.

KULTURFORMIDLER: Trine Strand, her i forestillingen om sin kvenske oldemor Gustava, gestalter ikke mindre enn tre kvinneskikkelser i ord og musikk denne sommeren. Alle foto: Privat 

kultur

Sangeren og kulturformidleren fra Balsfjord har en lang rekke albumutgivelser og musikalske samarbeid bak seg. For fire år siden kom Nord, der «Mor Gustava» ble et av albumets mest spilte spor: Fortellingen om Trines oldemor ble etter hvert til forestillingen «Mor Gustava. En kvensk historie», som nå vil spilles under kvenske dager i Vadsø. Men på turnélisten de kommende månedene står også musikkspillet om Bomstadkvenene, der Strand gestalter Maria (f. 1774), og dramatisering av forfatteren Ågot Gjems Selmer (1857-1926).

Det er tre forskjellige kvinner med hver sin bakgrunn, påpeker Strand.