Kunstutstilling på olsokdagen:

– Når ordene ikke strekker til, må man male

For mange lesere er hun kjent for sine dikt. Olsokdagen åpner Rita With sin første kunstutstilling.

VERNISSAGE: Sjektbunnen på veggen er dekorasjon bak to bilder med maritime motiv – på olsokdagen 29. juli har Rita With vernissage for sin første kunstutstilling. Alle foto: Arne Ivar Hanssen 

kultur

Den egentlige planen var å åpne til sankthans. Men tiden strakk ikke til, på samme vis som sommeren heller ikke er helt klar selv om solen står på sitt høyeste. I stedet blir det vernissage på olsokkvelden den 29. juli – til en utstilling som nettopp har fått tittelen «Det store hjulet». Symbolikken går igjen i så mange av bildene: Det store himmelhjulet, solen.

– Flere av bildene er til salgs, men i hovedsak er ikke dette en utstilling for å selge, men for å vise hva jeg har laget. Ganske mye av det jeg har malt, er til diktene jeg har skrevet. Hav og båt går igjen som motiv og symboler: Jeg er jo fra havet og bor på innlandet, og da er det mye av lengselen som kommer frem! På samme måte som med diktene er det bilder med dobbel bunn. Men når ordene ikke lenger strekker til, må man male, smiler With.