Ingen fylkesfestival, men en flying start til 2021

Det blir ingen fylkesfestival i UKM i år slik det har vært tidligere. Men workshop og kurs skal arrangeres over hele fylket– og det blir forestillinger.

UKM: Unge arrangører i Målselv i forkant av vinterens UKM, fra venstre Christoffer Figenschau, Marie Løvberg Karolius, Ayla Karlsen, Frida Fedje, Emilie Kristin Nikolaisen, Helene Steinnes, Vilde Alise Rønningsen Kjosmo, Amalie Gunnberg og Sivert Rannem Hansen.Foto: Privat 

kultur

I Midt-Troms rakk Bardu og Målselv å gjennomføre sine mønstringer før restriksjonene under pandemien ble innført. Fylkesfestivalen skulle ha vært arrangert helgen 24. – 26. april og ble først forskjøvet til oktober. Med bakgrunn i smittevernsregler blir de resterende kommunemønstringene samt fylkesfinalen nå erstattet med workshop og kurspakker, arrangert over helger, lagt til ni steder i fylket, forklarer Odd-Halvdan Jakobsen i UKM Arctic. I UKM-systemet er det fremdeles den gamle fylkesgrensen til Troms man tar utgangspunkt i.

Kunne risikere avlysning

– Vi er i ferd med å dele fylket i ni regioner, slik at man får en rimelig kjøreavstand. Her blir det satsing på musikk, dans, på visuell kunst, foto, ung arrangør-utvikling – utvikling av produsenter, og mediaarbeid, forklarer han.