Shine On i imponerende fullformat anno 2020

Shine On 2020 skinner som aldri før i et imponerende show.
kultur

Mange har gledet seg over at Pink Floyd-tribute-bandet med base i Salangen igjen er på veien. Fjorårets samling under Lyden av Astafjord ga ikke bare mersmak for ensemblet selv, men også for et publikum som trofast har fulgt dem siden oppstarten i 2014. Som bandet selv har påpekt: Konseptet var for bra til bare å legge bort.

Lavangen Maskin, som var vertskap denne lørdagen, har gjort en formidabel jobb. Ikke bare med å stille lokaler til disposisjon, men også med uteområdet i forkant av konserten. Shine On er en fullskala forestilling, multimedial i lys, form og i musikk. Ensemblet har kjørt konserten fra scener og i kulturhus, men i en verkstedhall blir også selve bygget en del av uttrykket. Rommet signaliserer ikke bare britisk, industriell arbeiderklasse, men også kontraster: Bassen rumler over betonggulvet, mens de varme saxofon-tonene smyger seg opp mot de kalde stålbjelkene. Det er maskinelt og menneskelig, eterisk og betongtungt på samme tid, ikke ulikt stemningen i Pink Floyds egne lyd-noveller. I den statiske dekoren på bakveggen inngår de ikoniske hammer-flaggene, bandets fascistoide emblemer; i lydbildet inngår hjerteslagene som i hvilken som helst annen setting ville ha vært en klisjé, som andre artisters overforbruk har redusert til det innholdsløse.