Senja bibliotek med nye nettsider

Mandag lanserer Senja bibliotek sine nye nettsider.

NYE NETTSIDER: Mandag klippes snoren for bibliotekets nye nettsider – fra venstre Kristin Strand Iden, Arne-Harald Steilbu, Sigrid Stangnes, David Wulff Sæther og Nina Høgmo. Foto: Privat 

NETT: Et utsnitt av bibliotekets nye nettsider. Skjermdump 

kultur

– Folk flest blir veldig forbauset når de ser det omfangsrike tilbudet vi har, både fysisk i selve biblioteket og via internett – som alle har tilgang til uansett hvor de er. Noe som er nytt, er en fane som heter «Vi tilbyr», og der er det enormt mye, forteller bibliotekar Arne-Harald Steilbu.

Troms og Finnmark fylkesbibliotek har bistått Senja bibliotek med å utvikle sidene.

– Det er vi takknemlig for, og vi mener nye nettsider blir en betydelig oppgradering for alle folkebibliotekene i fylket. Målet denne gangen var å gjøre nettsidene litt friskere, litt lettere å finne frem i, og at de i større grad viser mangfoldet av det bibliotek har å tilby.

Seks avdelinger

Etter kommunesammenslåingen er det nå seks bibliotek som inngår i de nye nettsidene: Finnsnes, Gibostad, Rossfjord, Stonglandet, Senjahopen og Gryllefjord. Også der har det vært mye arbeid for å få alle avdelingene samlet i én nettside, forklarer Steilbu.

– Noe annet som er helt nytt, er en fanen «Inspirasjon». Der får man blant annet opp nyheter for voksne, nyheter for barn, e-bøker, e-lyd-bøker, videre også bokblogger, bokpodcaster, omtaler i tillegg til tips om samisk og nynorsk litteratur, sier han.

En tjeneste få vet om, er avis- og magasinportalen PressReader, som gir tilgang til aviser og magasiner på 60 språk.

– Også Filmoteket er en helt ny tjeneste. Tenk Netflix, bare gratis – og kanskje ikke fullt så kommersiell. Utvalget omfatter både helt nye og eldre filmer. Her kan man logge seg inn med lånekortet og se fire filmer i måneden. Dessuten tilbyr vi litterære turmål i Senja kommune: Man kan gå på ni topper i kommunen og finne en litterær overraskelse. Det er jo en veldig fysisk greie – ut på tur, smiler Steilbu.

Samlokalisering

Vidar Gunnberg, daglig leder ved Studiesenteret Midt-Troms, synes den nye nettsiden er både informativ og intuitiv.

– Vi som Studiesenter er avhengig av et bibliotek med gode og lett tilgjengelige tjenester til våre studenter. Studiebibliotektjenesten som de gir, er en viktig bidragsyter til at våre studenter får meget gode resultater på sine studier. Vi er derfor særdeles godt fornøyd med samlokaliseringen med biblioteket og betydningen det har for våre studenter. Interesserte oppfordres til å sjekke ut våre tilbud og ta kontakt.

Arne Ivar Hanssen