Laget dokumentar om Tore Hunds søster

I en ny dokumentar-serie har Kjell Rune Henriksen fulgt i viking-kvinnen Sigrids fotospor fra Bjarkøy til Trøndelag med sykkel.

PÅ SYKKELEN: Sjefredaktør Kjell Rune Henriksen i Harstad Tidende hadde idéen og fulgte i fotsporene til viking-kvinnen fra Bjarkøy og sørover.  Foto: Håkon Wikan, Harstad Tidende

kultur

Henriksen er sjefredaktør i Harstad Tidende, og mannen med idéen til dokumentaren i fem deler, som du kan se på Folkebladet-TV lørdag fra klokken 16.

Serien er en dokumentar om Sigrid Toresdatter, søsteren til Tore Hund, og omhandler både hennes liv og hvordan hun hadde en sentral roll i oppspillet til slaget på Stiklestad.

Folkebladet-TV lørdag: Se alle episodene av «På hjul i Sigrids fotspor»

– Det er gøy å kunne tilby en dokumentar av denne kvaliteten, og jeg tror de fleste vil bli overrasket når de ser produksjonen. Jeg tror det er viktig med en slik serie fordi den skaper identitet. Det som er viktig for Harstad er viktig for Harstad Tidende, og den lokale vikinghistorien har vi ikke vært god nok å formidle. Denne serien er vårt bidrag, sier sjefredaktør i Harstad Tidende, Kjell Rune Henriksen.

– Seerne vil bli overrasket over produksjonskvaliteten, legger han usjenert til.

Innholdet i dokumentarer er forankret i bred litteratur som formidler en historie om Sigrid som en sentral vikingskikkelse.

– Ser vi i lærebøkene dreier de seg om mennene som slåss og dreper, og vi ønsker dermed å få fram en historie som i liten grad er formidlet videre.

Det er HT Media som har stått for produksjonen av TV-dokumentaren.