– Har jobbet hardt, selv om det har vært korona

Avlyste konserter, men singelslipp hver uke – publikumsrestriksjoner, men dobbel lanseringskonsert: Svært lite har vært normalt for Blått & Rått denne våren.

RELEASEKONSERT: En vinter og vår der spillejobber og turneer forsvant. Men Blått & Rått stod omsider på scenen fredag 19. og lørdag 20. juni på Hugos pub på Finnsnes med dobbel releasekonsert i anledning sitt nye album – fra venstre trommeslager Knut Amundsen, gitarist og vokalist Svein Kaspersen og bassist Ronald Alertsen. Skjermdump  Foto: Skjermdump

kultur

Det var lite i 2020 som ble slik det var tenkt for et hardtarbeidende band, som etter flere års jobbing på vei og i studio forberedte lansering av nytt album. Fredag 6. mars slapp de første singelen, tittellåten «Peace, Love og Kråkegull». En knapp uke senere ble Norge stengt. Spillejobber og turneer forsvant. Blått & Rått kastet seg ikke på bølgen av nett-konserter, men spilte inn video – karantenevennlig, med opptak fra hver musiker. Ren kulturdokumentasjon på hvordan våren 2020 artet seg.

HISTORISK: Gitarist Steinar Steffensen, som var med å starte bandet i 1991, på scenen med Blått & Rått under releasekonserten fredag. Skjermdump  Foto: Skjermdump

Hugos pub var vertskap fredag 19. og lørdag 20. juni for to dagers releasekonsert. Konserten som nå ligger på Folkebladet-TV, ble spilt inn fredagskvelden med publikum til stede. Bandet har jobbet hardt, selv om det har vært korona, som vokalist Svein Kaspersen sa fra scenen. Smittevernsregler og restriksjoner har ikke bare lagt føringer på publikumsantall og konsertformat, men også på besetning: For noen uker siden påpekte Kaspersen et skår i gleden med lanseringen: Janne Bark, som bor i Sverige, kunne ikke delta på konserten. Den sorgen er lett å forstå for et band som selv er opptatt av historikk og røtter – og nærmer seg 30-årsjubileum.