Litteratur:

Leser flere bøker

Over åtte av ti nordmenn leste en bok i 2019. Det er flere enn for to år siden.

LESEGLADE: Flere nordmenn leser bøker – i 2019 leste over åtte av ti en bok, viser leserundersøkelsen. Bokhandelen er fremdeles den foretrukne handelskanalen, men andelen bøker kjøpt over nett øker. Begge foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

kultur

Vi leser stadig mer på digitale flater; både lesing av e-bøker og lytting til lydbøker har økt. Bokhandelen beholder sin posisjon som den foretrukne handelskanalen for bøker, og stadig flere handler bøker på nett, blir det opplyst i en pressemelding fra Bokhandlerforeningen.

Mer digitale

Leserundersøkelsen som nå er publisert, viser at nordmenn fortsatt leser mye. 83 prosent av befolkningen leste minst én bok siste år mot 80 prosent ved undersøkelsen i 2017. I snitt leste befolkningen 13,2 bøker i 2019 (12,7 i 2017). Befolkningen over 40 år leser mest, og kvinner leser mer enn menn.