Drømmestipendet:

– Fantastisk merittliste til å være så ung

For Sanne Suh Berger vanket det en ekstra overraskelse under kommunestyremøtet i Senja kommune torsdag.

DRØMMESTIPEND: Sanne Suh Berger åpnet kommunestyremøtet torsdag morgen – og fikk etterpå overrakt Drømmestipendet av ordfører Tom-Rune Eliseussen. – En stor glede å dele ut et stipend til et av de største talentene i vår kommune, sa ordføreren.   Foto: Skjermdump

kultur

Etter å ha gitt kommunestyremøtet en vakker, musikalsk åpning fikk hun overrakt Drømmestipendet på 15.000 kroner av ordfører Tom-Rune Eliseussen.

Internasjonalt

– Det er en stor glede å dele ut et stipend til et av de største talentene i vår kommune. Sanne har vært elev på kulturskolen siden hun var 6 år. Hun har utmerket seg med usedavnlig høy, kunstnerisk forståelse og formidlingsevne innen flere disipliner, slik som visuell kunst, gitar, fiolin og piano. I en alder av tretten ble hun tatt opp i talentutviklingsprogrammet Unge Talenter Nord, og i flere år har hun vært elev hos professor i klaver, Sergej Osadchuk ved Musikkonservatoriet i Tromsø. Hun har vært en av de mest fremtredende, unge talentfulle musikerne tilknyttet UKM Arctic og har flere ganger vært i Russland, der hun som fjortenåring vant den prestisjefulle pianistkonkurransen – i konkurranse med internasjonale utøvere. Sanne Suh Berger regnes som et stort talent, både nasjonalt og internasjonalt, og har deltatt som solist på flere store konserter i Norge og i Sverige. Hun mottok Ungdommens kulturpris i Lenvik kommune og får nå ett av 100 Drømmestipend. En fantastisk merittliste til å være så ung, påpekte ordføreren.